Какво представлява рождената карта?

Част от нашата природа е да изследваме вътрешния диалог и да поставяме под въпрос емоционалното си пространство, динамиката на взаимоотношенията си и преследването на призванието си.

Винаги се стремим да придобием по-дълбока лична перспектива, да разберем повече за смисъла на живота; как да вдъхновяваме, как да се свързваме и в крайна сметка как да преживяваме. Когато хората казват, че не вярват в зодиакалните знаци, аз напълно ги разбирам. Никога не съм разбирал и дълбочината на астрологията. Въпреки това в съзнанието ми все още витаеха въпроси, свързани с нашето възприемане на живота.

Защо сънуваме през нощта?

Защо някои хора са екстрасенси?

Защо някои хора са емпатични?

Защо следваме календара?

Каква е целта на времето?

Защо Слънцето (нашето его) и Луната (нашите емоции) имат различна връзка?

Настроени ли са те един към друг и ние към тях?

Защо Слънцето ни кара да се събуждаме всеки ден?

Защо Луната влияе на нашите океани?

Какво означава това, когато сме съставени от 60% вода?

Бих се запитал защо древните цивилизации са обосновавали своите вярвания с това, което са смятали, че е на небето? Лудост, нали? Осъзнах, че истинският въпрос е: какво е вярата?

На всички тези въпроси може би никога няма да има твърд отговор, затова се опитвам да развивам разбирането си за живота.

Когато вярванията се основават на толкова стари философии, те могат да се разглеждат като мистицизъм. Астрологията е просто още един начин да се свържем със себе си дотолкова, че да можем да намерим знание за нашите съзнателни и несъзнателни обусловености. Помага да разберем зависимостта на нашите вярвания, навици, модели, поведение, проекции, отражения и взаимоотношения с другите.

И така, добре дошли в епохата на Водолея, владетеля на астрологията; нека се потопим в нея.

Точни ли са рождените карти?

Рождената карта създава друга интерпретация на езика на душата и на нашия човешки опит. Психологическата астрология е по-задълбочен анализ на нашата връзка; с енергиите около нас и техните влияния. Наистина в натална карта на даден човек има показатели, които могат да подскажат желанията и ситуациите, които той преживява, както и причините за това. Много тълкувания дават отговор на въпроса как човек е свързан с живота. Изследвайки астрологичните рождени карти, те подчертават колко индивидуални и колко сходни сме в убежденията си.

Астрологията в древната цивилизация

Това, което се е разглеждало като наука за небесата, се е превърнало в мистика. По ирония на съдбата, тъй като използваме новите технологии, за да открием повече за древните цивилизации, получаваме по-добра представа за знанията, които те са имали по отношение на закономерностите в пространствата около нас. Тези модели са били разглеждани като синхронизация и цикли, полярности и привличане. Разбирането, че едно нещо има връзка с друго. Това по-дълбоко познание никога не е напускало съзнанието ни, тъй като разбираме, че има връзка с връзката на моделите. Тя съществува в най-малките елементи на нашия живот, дори на клетъчно ниво, чрез процесите в микробиологията.