Пет предимства на дървените играчки за деца

При наличието на толкова много лъскави играчки за избор родителите често са претоварени, когато се опитват да направят най-добрия избор за своите деца. Искате играчки, които са образователни, безопасни, достъпни, издръжливи и играят роля в развитието на основни умствени и физически умения.

Пластмасовите играчки са лесно достъпни и разнообразни, поради което дървените им аналози изпаднаха в немилост. Въпреки това, с набирането на все по-голяма популярност на метода Монтесори сред новите родители, вечните дървени играчки най-накрая се завръщат. Нека разгледаме основните им предимства:

1. Дървените играчки са безопасни

Основната грижа на всеки родител е безопасността, особено защото децата са склонни да слагат всичко в устата си. Докато пластмасовите играчки се чупят лесно и оставят малки части, които могат да бъдат погълнати, това не важи за здравите дървени играчки. В същото време пластмасовите играчки съдържат вредни токсини като BPA и олово – и дори реномираните марки не правят изключение

За да се ориентирате, неотдавна бяха изтеглени около 1,5 милиона играчки за предучилищна възраст Fisher-Price и 253 000 автомобила-отливки Pixar Sarge с оловна боя поради високо съдържание на олово, което е токсично за децата. Нашите играчки Nobsi, например, са изработени с особено внимание, за да се гарантира, че дори боята е на водна основа и не е токсична, така че вашите малчугани да могат да играят без никакви притеснения от ваша страна.

2. Дървените играчки насърчават творческата игра

Друго основно предимство на дървените играчки е, че те изискват от детето въображение и творческо мислене, които са от решаващо значение за неговия растеж и развитие. Много съвременни играчки обаче отнемат цялата креативност от играта и често идват с предварително зададен сюжет, особено когато става въпрос за играчки, които са част от лицензирана собственост.

За разлика от джаджите и фантастичните играчки, дървените нямат електронни части и средства, които да инструктират детето какво да прави. Вместо това те позволяват на вашето мъниче да играе ролеви игри и да създаде свой собствен свят от нулата, като използва силата на въображението и стимулира емоционалната интелигентност, социалната интелигентност, критичното мислене, фокуса и двигателните умения.

Играчките като Nobsi не са снабдени с бутони, превключватели, екрани и разсейващи звуци, които могат да предизвикат сензорно претоварване и да не донесат никаква стойност. Те са създадени, за да вдъхновят децата ви да разгърнат своята креативност и да се превърнат в създатели на своята вселена.

3. Дървените играчки са екологични

Ако сте загрижени за изменението на климата и искате да дадете своя принос за опазването на околната среда, тогава използването на продукти, които не вредят на околната среда, е проста стъпка към по-зелено бъдеще за вашите деца.

Дървените играчки като Nobsi са изработени от дървесина с етичен произход и са много по-екологичен вариант от пластмасовите играчки. Освен това биоразградимите дървени играчки се произвеждат без никакви вредни химикали и могат лесно да се рециклират в края на живота си, за разлика от пластмасовите играчки, които често се оказват боклук на сметищата, ако се счупят.

4. Дървените играчки са издръжливи

Тъй като наистина не сме виждали малчугани да се отнасят внимателно с играчките си и да ги връщат внимателно в кутията, спокойно можем да кажем, че дървените играчки ще издържат много по-дълго от пластмасовите алтернативи, които се чупят лесно. Здравите дървени играчки са направени така, че да издържат на грубо третиране и дори могат да се предават на поколенията, като никога не губят вечния си чар.

5. Дървените играчки свързват децата и природата

Децата трябва да са в контакт с природния свят от най-ранна възраст – и можете да им осигурите средства за постигане на това и у дома. Дървената играчка създава повишено сетивно изживяване, ангажирайки всички сетива и превръщайки се в органично продължение по време на игра. Последните изследвания показват, че естествените материали като дървото успокояват и помагат на децата да се съсредоточат по-добре. Докосването на дървото може да има положително неврологично въздействие, като предизвиква физиологична релаксация и намалява тревожността.

малчугани

дървени играчки