Интересни семейни традиции в семейството по света

0
126

Кога за последен път участвахте в семейна традиция? Вероятно дори не сте се замисляли за това. Тъй като го приемате като ритуал, който семейството ви е правело и прави още от детството си.

Хората от отделните държави имат различни обичаи. Ако искате да взаимствате интересни семейни традиции от други страни, разгледайте нашите идеи.

Почитане на паметта на близък човек в Япония


Японците много държат на уважението, почитта и паметта на своите предци. Те поставят в дома си малък семеен олтар, или т.нар. бутсудан, и периодично правят жертвоприношения на предците си.

Интересни семейни традиции

Това може да бъде нещо от любимата храна на предците им до букет цветя в чест на тези, които са загубили. Целта на тези олтари е да запазят спомена за любимия човек жив по всяко време в дома си.

Полагане на специални грижи за животните – Индия


Има една интересна семейна традиция в Индия, която с годините се превръща в цяла култура. Тя се основава на грижите за животните и подчертава, че никое животно не е по-добро от друго.


Всяка година в Индия се празнува хиндуисткият празник на реколтата – Thai Pongai. По време на който семействата даряват животните около себе си с допълнителни лакомства и храна.

Интересни семейни традиции


И вие можете да пренесете тази семейна традиция. Това може да се направи лесно, независимо къде живеете. Можете да направите хранилки за птици. Да оставите лакомства за катеричките и зайците в задния двор и да отидете до местна ферма, за да нахраните добитъка.

Отдаването на средства за животните ще ви помогне да си спомните колко сте малки и какво е въздействието на животните около вас. А и ще възпитате децата си на емпатия.

Стихотворения за Синтерклаас – Холандия


Синтерклаас е нидерландският празничен сезон и е свързан семейни традиции, която ще се хареса на много майстори на словото. Обикновено това е запазено за по-възрастните членове на фамилията.

Всеки тегли име от шапка, след което ще напише стихотворение за този човек, докато седи около огъня и се наслаждава на хубава гореща напитка.

Интересни семейни традиции


Накрая всички членове на семейството гласуват и избират най-забавното стихотворение. За някои холандски семейства това е най-ценният подарък по време на празничния сезон, тъй като е най-личният подарък, който може да се направи.

Въпреки това купуването на подарък на любим човек, като например гривни за сестра и други персонализирани подаръци, също е често срещана практика.

Феята на зъбките – Индия, Корея и Виетнам


В Бългатия и други страни посвета обичайна практика е слагането на зъбче под възглавницата на детето. През нощта феята на зъбките ще дойде и ще остави малък подарък или паричка.

Интересни семейни традиции


В култури като Индия, Корея и Виетнам обаче семействата насърчават децата да хвърлят зъба далеч в задния двор. След това по време на хвърлянето детето трябва да пожелае зъбът да стане на мишка, защото мишките пазят зъбите си през целия си живот.

Церемония по навършване на пълнолетие – културите на кореняците американци


Кореняците американци от племето Навахо имат много специална семейна традиция, с която отбелязват навършването на пълнолетие на девойките.

Известна като „кинаалда“, от момичетата в тийнейджърска възраст се изисква да бягат в състезания и да се състезават в други физически събития, за да покажат мощта и силата на женствеността.

Интересни семейни традиции


Освен това, след като момичето получи менструация, то ще носи специални дрехи в чест на „Променящата се жена“ В културата на навахо Променящата се жена е бог, който дарява дълголетие.

Когато Променящата се жена остарява, тя може да се подмлади, като тръгне на изток и се завърти четири пъти обратно на часовниковата стрелка.

Тази семейна традиция за съзряване на момичетата от племето Навахо е почитана и е нещо, което трябва да се очаква с нетърпение.


Препоръчваме ви още:

Топ 5 на влиятелни психолози в родителството

Интересни домашни занимания

Хоби за цялото семейство

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете вашето име тук