Семейни игри вкъщи

0
450

Спомняте ли си вечерите, които прекарвахте вкъщи в семейни игри на карти, монополи, скрабъл? Коя ви беше любима?

Знаете ли, че според редица научни изследвания, настолните игри могат не само да подобрят паметта. Те помагат за повишаването и поддържането мозъчната подвижност, скоростта на обработване на информацията, концентрацията, креативността и чувството за стратегия както на възрастните, така и на децата?

За това ние от „Zasemeistvoto.com“ решихме и събрахме на едно място 7 любими на малки и големи семейни игри. С тяхна помощ ще успеете да разнообразите вечерите и уикендите вкъщи. Да започваме.

Семейни игри – Скрабъл (игра на думи)

Ако търсите перфектната комбинация от забавна и обучителна настолна игра, която да практикувате вкъщи, играта на думи е най-добрият вариант. Скрабъл е една от най-добрите настолни игри за деца. Тя спомага за подобряването на речника и да се усъвършенства правописа. Тя държи нащрек и възрастните, които постоянно се опитват да измислят нови думи, за да спечелят играта и да научат и детето си.

Монополи

Монополи е безспорно най-популярната семейна игра и една от най-добрите настолни игри за деца. Тя добавя забавен поглед към сериозния свят на бизнеса. Освен това помага на децата да разработват стратегии и ги запознава с концепцията за парите и финансовата математика.

Семейни игри

Дженга

Никоя семейна колекция от настолни игри не е пълна без вълнуващата настолна игра Jenga! За разлика от традиционните семейни игри, Jenga се състои от набор от блокове, които се подреждат стратегически един върху друг, за да образуват кула. Всеки играч трябва да извади блок от кулата и да го постави отгоре, като се увери, че кулата няма да падне.

Дженга е чудесна игра за координация между ръцете и очите. Тя още е отличен начин за подобряване на концентрацията. За да разнообразите играта, можете да напишете предизвикателство върху всяко блокче. Така всеки играч ще има допълнителна задача да изпълни предизвикателството, след като постави блокчето отгоре.

Семейни игри

Twister

Не всички игри трябва да са свързани със стратегия и учене! Ако търсите начини да се забавлявате безразсъдно вкъщи с вашето дете, Twister е вашата игра.

Извадете цветната подложка за туистър и завъртете колелото. Наблюдавайте как детето ви и другите членове на семейството усукват пътя към победата. Умопомрачителните позиции ще помогнат за подобряване на уменията за балансиране на вашето дете. Също така те ще подобрят координацията между ръцете, краката и очите и ще поддържат състезателния дух!

Семейни игри

Карти „Уно“

Приятелската игра „Уно“ е една от най-добрите семейни игри за деца. С нея забавлението може да продължи с часове. Най-хубавото на тази игра е, че е лесна за пренасяне, което я прави подходяща не само за вкъщи, а и при импровизирани пътувания.

Тя е най-завладяващата игра за поколения напред и е еднакво забавна както за деца, така и за възрастни. Вашето дете ще научи различни начини за стратегическо планиране на ходовете си и с ентусиазъм ще подава четири допълнителни карти всеки път, когато забравите да извикате „Уно“! Как да създадем доходен онлайн бизнес.

Семейни игри – Шах

Умствената игра на шах е една от най-добрите настолни семейни игри. Тя има много позли за децата, като ги държи ангажирани и заети. Освен че подобрява концентрацията им, тя увеличава обхвата на вниманието им, помага за стратегическото мислене, подобрява паметта и ги учи на планиране и предвиждане. Общоприетата поговорка, че само умните хора играят шах, потвърждава факта, че шахът е една от най-добрите настолни игри за деца. Освен всичко, тя повиша коефициента ни на интелигентност и ни кара да използваме двете страни на мозъка си.

Семейни игри – Аз, Шпионинът

Ако вашето дете обича детективските игри и мистериите, то не забавно трябва да допълните колекцията си от семейни игри вкъщи с играта „Аз, Шпионинът“. Седнете удобно и наблюдавайте как детето ви с ентусиазъм разгадава местопрестъплението с помощта на предоставените улики.bebeshoriкартина със скандинавски мъхинтересни факти за елин пелинкрипто новини днес

Още от блога на „Zasemeistvoto“:

състезателна математика за първолаци

Любими детски книжки

Методът Монтесори – основни принципи

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете вашето име тук