Семейна почивка в Гърция – 9 неща, които трябва да знаете, докато планирате

0
71

1. Гърция е прекрасна дестинация за семейна почивка

Гърция и гръцките острови са любимо място за семейна почивка на много българи. Страхотни плажове, интересна история, невероятна храна (много подходяща за деца), прекрасни хора. Посещение на остров с ферибот добавя малко приключение към цялото нещо и възможност да видите няколко много различни дестинации. Транспортът от България към Гърция, независимо дали е със собствен автомобил, автобус или самолет, е ефективен и удобен.

Beautiful Architecture building Exterior with santorini and greece style – Vintage light filter

2. Най-добрите гръцки острови за семейна почивка

Най-добрите места за семейна почивка в Гърция несъмнено са гръцките острови. Всички те са подходящи за деца и чудесни за семейства. Миконос, Крит, Родос и Корфу имат страхотни плажове, прохладни градове и семейна атмосфера. Санторини обикновено се смята за дестинация за двойки, но има какво да се види и прави и все още е страхотна семейна дестинация (особено ако децата ви са малко по-големи, да речем, 6 и повече).

3. Най-доброто време за посещение в Гърция за семейна почивка

Най-доброто време в Гърция за деца, семейства, плуване и плаж е от края на май до началото на септември. Слънцето ще грее, небето ще бъде синьо и ще има много малко дъжд. Абсолютно най-доброто време на плажа е от края на юни до началото на септември.

Celsus Library at Ephesus ancient city in Izmir, Turkey.

4. Акцентите на Атина могат да се видят за един цял ден на разглеждане на забележителности

Най-добрите атракции в Атина (Акропол, музей на Акропола и исторически забележителности в Плака) могат лесно да се видят за един пълен (но натоварен) ден – или вземете два, ако сте с по-малки деца. След това се качете на ферибот на следващата сутрин (повечето фериботи от Атина до островите тръгват между 7 сутринта и 8 сутринта) и заведете малчуганите на плаж.

5. Най-добрите гръцки острови за история и култура са Крит, Родос, Санторини и Делос

Крит има най-добрата историческа забележителност на някой от гръцките острови: Кносос близо до Ираклион. Родос има средновековния град Родос и Акропола на Линдос. А Санторини има калдерата, вулкана и историята за това как този остров е бил разрушен от огромно вулканично изригване. Целият малък остров Делос е обект на ЮНЕСКО за световно наследство, пълен с невероятни руини; не можете да останете там, но се стига лесно от Миконос.

6. Най-добрият плаж за деца в Гърция

Най-добрият плаж в Гърция е плажът Елафониси на Крит. Вълшебно и много подходящо за деца. Други страхотни плажове за семейства могат да бъдат намерени в Наксос, Парос, Антипарос, Миконос, Лесбос, Скиатос, Скопелос, Корфу и Родос. Санторини има страхотно плуване и уникални плажове, но тъй като те са съставени от вулканични скали, те стават много горещи под слънцето през деня.

View of the bay at Symi island, Greece

7. Гръцките ресторанти са много подходящи за деца

Почти всички гръцки ресторанти и таверни имат семейна атмосфера, където децата са добре дошли. Санторини и Миконос (известни с лукс и нощен живот) имат няколко ресторанта, където децата може да са малко не на място, но това са изключенията и повечето ресторанти на всеки гръцки остров ще посрещнат децата ви с отворени обятия (буквално).

8. Направете обиколка

Съгласно гръцкото законодателство екскурзоводите трябва да имат диплома по гръцка история, за да провеждат всяка обиколка до историческа забележителност в Гърция. И вие ще получите много повече от всяко посещение на историческа атракция, ако сте заедно с водач. 

На някои забележителности (например Кносос) е лесно да се изкачите и да намерите добър водач. За други забележителности (Акротири в Санторини) е най-добре да резервирате предварително. Правенето на обиколка с храна също е силно препоръчително (особено в Атина).

9. Най-добрите уебсайтове за планиране на гръцка почивка

Планирането на гръцка почивка е лесно да направите сами. Ето няколко уебсайта, които ще ви помогнат, докато организирате и планирате семейната почивка:

  • Booking.com за резервиране на хотели.
  • FerryHopper.com, за да намерите разписания на фериботите и да резервирате предварително билети.
  • RentalCars.com за резервиране на коли под наем.
  • GetYourGuide.com, за да намерите и резервирате обиколки за разглеждане на забележителности.

Още полезна и интересна информация може да откриете в блога на zasemeistvoto.com

Екопътеки, подходящи за семейни разходки

Семейна терапия – кога е необходима?

Любимите фрази на всеки нов родител

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете вашето име тук