Какво да правим, когато ни е скучно

0
128

30 идеи как да победите скуката – с децата, в службата или на село без интернет

Скуката е перфектен учител. Повечето хора не обичат да си го признават, но кой пък не обича да поскучае малко?

Подготвихме ви кратък наръчник как да скучаете правилно и да вземете максимума от няколкото свободни часа, които са ви се отворили.

Какво да правим, когато ни е скучно с децата

Какво да правим, когато ни е скучно

Без значение на каква възраст са децата ви, има неща, които винаги ще разведрят атмосферата и ще уплътнят общото време. Ето списък с десет идеи.

 1. Организирайте игра със сапунени мехури. Сложете стари дрехи! Забавлявайте се през лятото на двора, а през зимата в банята по време на вечерния ритуал за къпане.
 2. Покажете на децата си как да си направят невероятни оригами. Древно и страхотно изкуство, което ще ги очарова. Трябват ви само хубави листове и търпение.
 3. Изключете осветлението, включете фенерчета и организирайте театър със сенки. Идеално забавление за късно вечер, когато още никой не е достатъчно уморен, за да иска да спи.
 4. Идете в кухнята и сгответе нещо заедно. Без значение какво – макарони, бисквитено руло или просто бъркани яйца с масло.
 5. Пробвайте сензорни игри – какво съм скрил в шепата си. Нека другият човек отгатне предмета със затворени очи като го вземе и опипа.
 6. Знаете ли какво означава думата “софра”? Играйте с децата си на отгатване на думи, които вече не се ползват активно. Обяснявайте им ги като етимология и ги използвайте в контекст.
 7. Плетенето на една кука е страхотно! Пробвайте!
 8. Шиенето на ръка е задължително умение за сръчност, не го пропускайте!
 9. Разглобете неработеща техника и нека таткото се развихри. Децата обожават тези мигове.
 10. Разглеждайте стари снимки – още от най-ранна бебешка възраст. Винаги действа ободряващо.

Какво да правим, когато ни е скучно на работа

Какво да правим, когато ни е скучно
 1. Оптимизирайте си профила в линкедин, ще ни благодарите по-късно.
 2. Оправете си архивите и работните файлове.
 3. Намерете ново място за екипен тиймбилдинг. Изненадайте екипа от човешки ресурси – вземете инициативата в свои ръце, вместо всеки път да сте поставени пред свършен факт.
 4. Намерете евтина оферта за обедно меню. Колегите ще ви обичат за това!
 5. Изберете коледните подаръци – дори, ако сега е юни. Не пречи да харесате нещо с отстъпка или да поръчате всички 150 коледни картички навреме и да сключите добра сделка.
 6. Направете списък с именните и рождените дни на целия екип. Всички ще са поласкани, дори само от устната честитка.
 7. Намерете кауза, която да подкрепите и която да увлече истински всички колеги в офиса.
 8. Организирайте обучение по софт скилс – безкрайно важни умения, които ще са ви от полза, където и да идете да работите.
 9. Почистете офиса или около сградата – не е нужно да чакате знак от общината, ръкавици и чували в единствения ден за това в годината!
 10. Изберете си дом за възрастни, който да подкрепите. Но не кампанийно само за Коледа и Великден. Сетете се за тях и по никое време – през май, когато те пак ще имат нужда от добра компания и домашни сладки. Вижте Ресторант градината на хотел Свети Никола.

Какво да правим, когато ни е скучно на село и нямаме интернет

И това се случва, така, че най-добре е да бъдете подготвени. Ето няколко свежи идеи как да създадете незабравими спомени за децата си.

Какво да правим, когато ни е скучно
 1. Идете заедно в обора и нахранете кравите и прасето. Кравите не са картинки върху любимата кофичка с мляко, нека наследниците ви го разберат навреме 🙂
 2. Намерете някоя баба, която да ви покаже как се преде вълна. Дайде хурката и вретеното на децата си, не забравяйте и вие да опитате.
 3. Нека ви покажат как се прави туршия. А още по-добре – лично да се включите с приготовления за морковите, доматите и зелето.
 4. Забравеното изкуство да се бродира. Възползвайте се от някоя жена, която още знае как става това и покажете на децата си как изглеждат световните шедьоври избродирани.
 5. Как се прави хербарий – не е нужно децата да научават за това чак в училище. Лятото в комбинация със село и свободни баба и дядо е перфектното условие да се усвои още нещо ново.
 1. Разпитайте кои са любимите игри на баба и дядо – децата ще останат очаровани и със сигурност още същия ден ще играят на стражари и апаши.
 2. Научете се да квасите мляко. Първо вие, после предайте това безценно умение и на децата си. Ще ви бъдат благодарни някой ден.
 3. Консервирайте сладко от дюли. Или от горски ягоди. Или от червени боровинки. Не забравяйте лимоновите корички. Спомените остават за цял живот.
 4. Сковете къща за птици заедно с дядо или татко. Децата обичат да са съпричастни и грижовни. Не им отнемайте този шанс.
 5. Пробвайте да яздите кон. Най-добре домашен или в близката конна база. Усещането е вълшебно, а любовта към тези големи, силни и елегантни животни е непреходна.

Препоръчваме ви още:

Интересни домашни занимания | Какво да правим у дома?

Хоби за цялото семейство – Мит или реалност?

Семейни игри вкъщи

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете вашето име тук