6 начина как да сплотим семейството?

0
131

Натоварените училищни и работни графици и общата ежедневна заетост могат драстично да намалят времето, прекарано заедно като семейство и да го разединят. Време е да сплотите семейството си, като направите семейното време приоритет и се подкрепяте взаимно. Ето 6 забавни начина да се сплотите като семейство.

1. Пишете си бележки един на друг|6 начина как да сплотим семейството?

Донесете усмивка на красивите лица на всички в семейството си, като им напомняте колко много ви е грижа за тях. Пъхнете бележки в раници, куфарчета и чанти. Оставете малки бележчици на монитора на компютъра, отпред на хладилника или на таблото на автомобила.

 6 начина как да сплотим семейството?

Сладка идея за деца е да напишете „Обичам те!“ върху необелен  банан и го пъхнете в кутията за обяд на детето си. За децата, които са в университет или далеч от дома, изпращайте седмични имейл, само за да покажете, че ви липсват и нямате търпение да се видите.

2. Гответе и печете заедно

Научете децата си как да готвят, като го превърнете в семейно забавно време. Предайте семейните рецепти от миналите поколения и може би дори станете креативни и измислете заедно някои нови семейни рецепти. Започнете бавно и не забравяйте винаги да наблюдавате децата си в кухнята.

 6 начина как да сплотим семейството?

3. Вечеряйте като семейство|6 начина как да сплотим семейството?

С всички натоварени графици е лесно да позволите на лудостта да вземе надмощие. Отделете време колкото е възможно по-често, за да седнете и да вечеряте заедно със семейството си.

 6 начина как да сплотим семейството?

Премахнете сматфоните и изключете телевизора и се слушайте един друг, докато говорите за деня на всички. Направете неделя вечер семейна вечер. Поканете ваше близко семейство или  баби и дядовци, лели, чичовци, братовчеди и други роднини, за да насърчите връзката с тях.

4. Създавайте ритуали и традиции

Ритуалите и традициите не са само за празниците. Опитайте да интегрирате някои традиции в седмичните или месечните си ежедневни дейности. Какво ще кажете за вечер, в която играете семейна игра или определена вечер, в която да гледате филм?

 6 начина как да сплотим семейството?

Традициите и ритуалите създават спомени, които остават за цял живот и сплотяват семейството.

5. Подкрепяйте се взаимно|6 начина как да сплотим семейството?

Всички членове на вашето семейство имат специални таланти и интереси. Отделете време да отидете семейно на танцовия рецитал на дъщеря си или футболния мач на сина си.

 6 начина как да сплотим семейството?

Покажете им, че вие ​​и цялото семейство ги подкрепяте, като посещавате специалните дейности за всеки член на семейството. Членовете на вашето семейство ще оценят подкрепата и любовта, които им давате, и също така ви дава шанс да прекарате качествено време заедно.

6. Всеки има глас, така че слушайте го

Всеки родител учи децата си да имат мнение и да бъдат свободни личности. Така че, когато решавате как вашето семейство да прекарва времето си заедно, позволете на децата си да се включат с мнението си.

Ако вашите деца смятат, че техните мнения и предпочитания се вземат предвид, те ще бъдат по-щастливи и ще осъзнаят, колко сплотено семейство сте в действителност. 

 6 начина как да сплотим семейството?

Забързаното ежедневие и всекидневните задължения по някое време разединяват семейството ни дори да не го усещаме и разбираме, а когато това се случи в повечето случаи вече е твърде късно нещата да бъдат поправени.

С горните 6 съвета ние ви показахме няколко прости начина и съвета как да сплотите семейството си, ако сте започнали да се отделяте един от друг. 


Препоръчваме ви още:

Интересни семейни традиции в семейството по света

Всички семейни празници

Как да изберем правилен подарък за всеки член на семейството

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете вашето име тук